Kattints a képre a nagyításhoz!
Térkép

2018. május 13-án múzeumok és kulturális intézmények töltik meg a Magyar Nemzeti Múzeum klasszicista épületét. 70 intézmény munkatársai gyűlnek össze az ország különböző részéből, hogy a látogatók számára ingyenesen emlékezetessé tegyék ezt az egynapos, rendhagyó fesztivált.
A Múzeumok Majálisa olyan erős hagyományra tekint vissza, hogy megrendezését még a megszokott helyszín, a Múzeumkert éppen zajló rekonstrukciója sem gátolhatja meg!
A 23. majális így 2018-ban beköltözik a klasszicista múzeumpalota belső tereibe, hogy a nagy múltú falak fogják össze, keretezzék mindazt, amelyet a részt vevő 70 múzeum kínál.
A helyszín lehet, hogy kicsit szűkebb, de ígérjük, hogy mindenki megtalálja a kedvének megfelelő szórakozást erre a vasárnapra, tesztelheti saját tudását a Tudássétányon és megismeri a múzeumok kreatív, izgalmas, közösségteremtő világát!

Műtárgysétány

A Nemzeti Múzeum belső tereit behálózó Műtárgysétányon idén a múzeum állandó kiállításaiban B E T Ű K szólítják meg a látogatókat!
BETŰK kiállítás
Az útvonallal összekötött tárgyak sokfélék; anyaguk, kiterjedésük, használatuk és történetük eltérő, de ismert vagy ismeretlen alkotójuk vágya az emlékezésre, a rögzítésre és továbbadásra mindegyik hordozón ott maradt. A kultúra szövedéke, amely valaha körbe fonta őket, az idők során fölfeslett, mi pedig a foszlányokból próbáljuk kibogozni az üzenetet.
Mi a láthatóvá tett kulturális emlékezet, az írás szerepe a Kárpát-medencében az őskortól napjainkig? Hányféle írásbeliség nyomait őrizzük a Múzeumban? Gyere és járd végig az ábécé betűivel kikövezett műtárgysétányt kiállításainkban!

Tudássétány - Kalandra fel!

Fedezd fel a múzeumok közötti hálózatot, kapcsolódásokat!
Kérj a Majális Infópontban programfüzetet, indulj el a Magyar Nemzeti Múzeum épületében.
Keresd a múzeumi standokon és sátrakon a Tudássétány jelzését, válassz 7 múzeumot, kutass, játssz, válaszolj a kérdésekre!
Ha megvan a 7 pecsét, akkor várunk ajándékod átvételére a Majális Infópontban!